Saturday, October 22, 2011

Kongsi fungsi-fungsi kamera nikon coolpix S9100

Salam all,

Ok entri malam ni ingin saya kongsi pengalaman menangkap gambar menggunakan nikon coolpix S9100.

Kali ini effect yang saya banyak gunakan ialah Panorama , Sunset, Beach dan juga Potrait.


Jom kita lihat hasil tangan saya yang tidak pro ini hik hik hik



ini guna effect "panorama"



    ini pun sama "panorama"



ini juga ehehe 
cantik ka? 
komen la sket. 
punya bersungguh ambik gambar panorama nih 
pusing 180' darjah u
hihih



ni pula guna 'auto scene' 
dia ni kiranya automatic akan pilih effect yang sesuai dengan subjek yang kita nak gambar tuh
boleh tahan jugak kan? 


ni guna effect 'sunset'
memang suka la gambar ni
macam rasa pro plak hihi
apa kata anda?



nih pon sama
effect "sunset"


ini pon sama jugakk 
(untuk mengelakkan caption yang sama jek hihi tambah lah jugakk tuh)


nih pon sunset jugak 
saja try
nanti tengok pula hasil guna effect "beach"



ni "sunset" of course u


ni confirm "sunset"
cantik kan?
tengok gambar awan tuh 
sharp sungguh!


nih pula effect "father and son"
hahah
salah lah
effect "sunset" jugak



haa ni effect apa plak?
ni sememangnya effect "beach"
ehehe
bayangkan ombak yang laju tuh
boleh jadi camnih
best kan best kan



ni pun sama juga
guna effect "beach"




gambar ni guna effect "close-up"



nih pon sama 



yang nih jugak sama
tengok baby Izz tuh 
takut-takut dia terkena air laut ehehe
comell aja



yang nih effect "close-up" jugak
c ayah tengah memujuk anak nya 
supaya jangan takut bermain ombak
ehehe aisehh 



so apa pendapat korang?
banyak lagi effect yang belum try.
contohnya 
sport, potrait, indoor/party, snow (entah bila ntah) dan macam-macam lagi lah


eh 



eh





eh




eh


macam ada yang kurang kan?
mana gambar tukang gambar ? 

hahaha



mana ha?





















ok lah tata
selamat mencari gambar yang hilang 
;)






5 orang jalan-jalan di blog:

Rowena Zainuddin said...

Cantik view beach tu.
Nak pinjam kamera blh? :P

norhanas said...

eheh tq tq
pinjam? kena sewa tuh ehehe

Wawa Tasliman said...

effect cantik.. macam pakai dslr.. :)

Wila Sari Arien said...

keren,,mau beli juga hhee
3 jta kan kak??

norhanas said...

enggak tau deh kalau harga rupiah. dalam ringgit malaysia dalam 1K.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...