Monday, October 03, 2011

Cerita bersama Canon EOS 5D Mark II

Salam ols...

Penting diingatkan di sini bahawa entri ini mengandungi banyakkkKKKKKKKkkkkkkkkkkkk gambar hahaha
Tengok title la. Op Kos la entri berjuta gambar. Eh sampai juta ka. Idak ler sampai hoihh.

Ok. Cukup. Entri kali ini, saya ingin tunjuk gambar-gambar yang diambil dari Kamera DSLR kepunyaan adik kesayangan saya iaitu Canon EOS 5D Mark II menggunakan lense hurm erm hurm ermm silalah tanya terus ke adik saya. Link ada saya sertakan di bawah entri ini. Terus kesayangan U sebab pinjam kamera mantap hihi. Burok perangai. Tapi memang gambar-gambar dia superb wehh. Tak caya cer tengok cer tengok. Enjoyice!


 Baby Izz tengah nyusu. Pegang sendri U :)

Sibuk dengan toys dia. Jurugambar tak bertauliah siap baring mau ambil gambar 

Pergi Tasik dekat Stadium Likas. Si mama sempat posing sebelum berjalan-jalan

Candid. Punya susah mau ambik gambar baby Izz. ni pun nasippp baik haihhh

ni lah kelebihan lense baru adik saya. boleh ambik gambar sendiri hik hik Wide Lense kenen

Baby Izz khusyuk tinguk kura-kura di tasik 

Si mama posing macam byk paparazzi. padahal cuma papa yg amek gambar!

yey sampai sudah tangan Izz kan 

aksi-aksi spOntan awwww

ok ok 
stOp dulu!
korang ok?
ada yang dah termuntah?
hahaha
dah kata dah tadi 
entri berjuta gambar

rilek la 
ada lagi nih
kita tukar lokasi pulak yer
ini adalah di Gaya Street Kota Kinabalu sabah
setiap hujung minggu saja
kira macam tamu besar la
pelbagai macam dan jenis 
kuih-muih , barangan purba, buah-buahan, bunga-bungaan, pokok-pokok,
binatang, mainan, pakaian serta pertunjukan.
memang BEST
sesiapa yang belum pernah pergi KK
HARUS lah ke sini
recommended taw
tengok saja gambar-gambar di bawah ni
hik hik

makan dulu Dim Sum. Bekpes itu Harus!


spOntan lagi awwwW

jom mulakan perjalanan. ni la lupa bawa baby carrier. hadoiiiyai

diamond is women's bestfriend. haha brOoch jek pun

alolo cian bucuk mama ni penat dah ya baby Izz?

the rabbits! so adOrable...

harus sempat mempOsingkan diri

mama dan bunga tidak dapat dipisahkan. time jalan nih berapa kali mama tidak ditemui.
(cepat sangat jalan)

Baby Izz tengah kOnpius. ish ish ish

Macam di KK. Aramaiti lalalala siuk bah tu lagu kan 
ini pula penyanyi dia.. baru saya tau owh

mengidam mau makan aiskrim lori.
mama semangat betol heheh mesti korang tau berapa aiskrim kitorang beli kan 

kesiukan(teruja) meninguk makcik menari di pentas 

teruskan misi untuk mencari makanan Izz dan bunga mama

haip! jurugambar panggil i ler. okay senyum jer. (perasannn)

bunga-bunga yang menjadi bualan di Gaya Street

berenti jap makan aiskrim. meleleh-leleh!

si mama berjalan dengan gagahnya huhahuha
cuba cari mana? 
tanya sebab mesti korang nampak budak baju coklat taik cair nih dulu kan
tau dah hahah

last snap for gaya street
padahal tengah tunggu mama dengan cucunya ntah di mana
menyinggah di bunga la tuh!

OK
enjoy ka? 
belum migrain lagi kan
ehehe
itu baru gambar yang tanpa EDIT sikit pun
jeng jeng jeng

wah ada lagi!
haishhh pingsan!
amacam gambar setakat nih ? 
machO tak? 
gambar ni upload terus tanpa edit


so skang ni
 mau tunjuk gambar yang telah di EDIT pula





cukup lah tiga keping ja kan
nanti KOMA terus adedehh
amacam hasil editan by adik ku Pami Gondrowo (nama Facebook beliau)
dia guna software Adobe Photshop Lightroom 3 
sebenarnya dia ni memang freelance photographer
dia ni memang passion dia tangkap gambar ni
memang cantik hasil tangkapan beliau
boleh lihat hasil tangan beliau di alamat bawah ni

kalau ada acara pre-wedding, wedding, tunang, cukur jambul, parti harijadi.
boleh lah tempah dia.
kena tempah awal tau sebab dia ni kira banyak job juga hihi :)


sO ada berani?
milikilah Canon EOS 5D Mark II
memang gerenti 
gambar tertarik lagi menarik-narik (jgn ikut perkataan ini)



bai

6 orang jalan-jalan di blog:

Suri Safiyyah said...

nice shots!

Sabrina Malek said...

hai hanaz..
ingat i?
comel la anak u..


-sabrina-
utem
www.sabrinamalek.com

Sunah Sakura said...

muka hanaz sangat familiar!

hamzah ian said...

gambar serius cantik

hanazku said...

suri : TQ cuties :)

sabrina : hai akak cute. ingat lagi. ehehe masa tuh hanaz masih preggie lagik kan ehehe. akak apa kabar?

sunah : sangat familiar? adakah retis hahaah perasannn.

hamzah : apa lagi. pegi kedai canon skang jugak. :)

Nurul Aima Hj Kaim said...

plg best kalu ada camera cantik bgni ada photog yg dedikasi jg..kalu nda asyik2 kita ja menggambar kita tiada..T__T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...