Monday, December 19, 2011

Kedai Second Hand Barangan Hotel KK


Salam ol...

Wah nampaknya hari ni ada entri baru lagi
selagi ada gambar di kamera NIKON ku itu
selagi itu lah akan ada entri2 baru
yang bakal menghiasi blog ku ini
hihih

ok so 
hari tu masa hujung minggu hari Ahad
aktiviti biasa 
pagi-pagi mesti pergi 
GAYA STREET 
saya pernah ceritakan dekat sini kan

jam 10.30 memang kena pergi GAYA STREET
sebab apa?
haaa 
sebabnya time-time gitu banyak gerai mau tutup
owner dia mau balik udah
so harga barangan jualan 
memang jatuh gila2 ehehe
bijak tak 
mama izz
hihi
selalunya memang banyak gila membeli sayur2 baby izz
sayur untuk papa n mamanya 
hik hik

kadang-kadang semua sayur tuh dia jual rm2 saja
mana tak nya murah gilosss
labu untuk izz pun dapat rm1 saja
untung sungguh
ehehe

so lepas jenjalan penat lelah 
di gaya street tuh
kitorang pun balik
wooooo jammed gila woooo 
masa balik tuh tengok kereta yang baru menuju ke bandar KK
punya lah panjang sampai ermmm sampai mana ntah
tapi memang panjang gilossss
kalau orang mau terberak memang gerenti dah basah lencun seluar 
eeuwwwwww

ok cukup sampai di situ cerita jijik itu
sambung cerita
so masa on the way mau balik tuh
my hubby ternampak kedai second hand bekas hotel-hotel
actually lama sudah dia berhajat ingin ke sana
asal lalu kawasan tuh
"mari kita pergi sana"
tapi nda juga terpergi
(betul kah ayat ku itu 'terpergi')
ok abaikan
so terus lah pergi 
tiada juga mau di buat di hujung minggu kan

masuk-masuk jak nampak banyak perabot-perabot hotel yang terpakai dalam tuh
tapi tengok macam kebanyakan memang dah lama la

katil dia macam lusuh
sofa dia bau hapak
almari kabinet hurm boleh tahan lah
ada jugak la yang berkenan di hati 
seperti
almari putih dalam gambar bawah ni


cantik kan?
harga dia rm80
masih mahal kalau nak kira barang second hand
so tak la beli


jom layan gambar-gambar barangan hotel second hand


nih washing machine 
harga rm850
mahal ke tak mahal? 
macam mahal kan


ni pulak high chair
tapi bukan high chair untuk baby tuh
adehhh 
nih yang selalu letak dekat bar-bar hotel
harga rm180
tidak beli sebab tiada kegunaan di rumah ehehe



ni erm macam kabinet opis-opis kan
harga dia erm tidak ingat pula



haa ni memula berkenan 
kononnya mau letak di hujung katil
then boleh lah duduk kat situ 
rehat-rehat
makan snek
jemput sekalian semut datang
hahaha 
tapi erm ntahlah tidak juga beli
harga dia macam mahal 


ni pulak lampu-lampu
yang selalu kita tengok di hotel-hotel tuh kan
harga rm60
tak da la cantik sangat kan
boleh dapat lagi cantik 
hihi
jahatnya aku



alahai 
lupa lah pulak mau rotate gambar ni
korang rotate lah kepala korang ya
ini adalah full lenght mirror
woaahh sangat besar
sapa yang suka sangat bercermin tuh
memang puas hati ehehe

ok jom kita pegi tingkat atas pulak
bangunan nih ada tiga tingkat 


washing machine lagi dan lagi
byk kan washing machine dia
masi berkotak lagi 
erm nda tau la
second hand ka apa
bilik ni atap dia bocor so cepat2 saya ambil gambar 
keluar dari bilik itu


ni pulak kerusi-kerusi yang selalu dekat hotel tuh
ada di lobi 
dekat telefon




hahaha
ni pulak tak payah bagitau la kan
sendiri mau ingat la
tempat 'membuang' lagikan di kenang
hahaha
sesapa yang nak tukar tandas tuh 
tunggu apalagiii
mau pasang 3 mangkuk tandas dalam 1 bilik tandas pon blehhhh
boleh membuang secara berjemaah 
;p


yang nih 
segala jenis 
tong sampah hotel
berdozen-dozen
lawa corak dekat tong sampah tuh 
siap ada bunga2 lagi
harga dia lupa pla mau cek
hihi


yang nih hubby mau beli
pikir-pikir untuk apa la jugak ni
ni besi-besi untuk angkat barang tuh
selalu dekat hotel kan ada 


yang nih gambar-gambar perhiasan dekat hotel
yang nih on the way ke tingkat atas lagi
wah tiga tingkat lah


tengok bantal2 tuh
empuk kan ehehe
nih harga dia
dekat gambar bawah ni



mahal lah weh
setakat bantal second hand 
siap ada amaran ngko
"Kanak-kanak tidak dibenarkan bermain di sini/ atas bantal"
Anda semua diperhatikan ! CCTV...



nih bilik sebelah bantal dia
segala macam jenis comforter hotel ada sini
tapi nampak lusuh laaaa


yang dekat dalam bilik nih 
comforter dia macam ok
tapi jenis selimut yang hubby carik tak jumpa pulak
hurm :(


nih lagi


hambik ko
dah macam laundry dah ku nengok
hahaha



yang nih erm perhiasan kot
selalu dekat hotel ada dekat dinding2 kan



yang nih segala aksesori lampu






haduih penat jalan kan
aisehhh 
last-last satu pun tak beli
mama Izz mau beli sleeping bag
harga murah rm25
tapi papa Izz tidak suruh pula
nipis katanya
bukan apa
just mau letak di bilik opis saja
untuk baring2 kejap di waktu-waktu rehat
atau 
untuk izz lepak2 time bawa izz 
kan senang tuh kalau ada sleeping bag
tapi 
mungkin tak da rezeki kedai tuh
so tidak juga hati nih mau sangat beli benda alah tuh
so daaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~

ok lah so sampai sini saja lah update ku pada kali ini
dikesempatan ini jugak aku ingin mengucapkan 
jutaan terima kasih
kepada rakan-rakan ku 
yang 
wish harijadi di wall fb ku 
ehehe 
thank you guys!
love u all

;)
semoga hidup kalian juga diberkati dan diredhai oleh NYA

amin...





3 orang jalan-jalan di blog:

N.Aima K said...

naz d mana ni?

nur mycare said...

Kt mana ..bley bg tau alamat tak

DIARY HANIE said...

Seronok baca blog u ni..Harap kita boleh bertukar2 info.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...