Wednesday, April 06, 2011

alkisah ipad 2, iphone4 dan ipod touch

Salam all

korang sihat kah
eheh biasalah soalan mukadimah untuk para blogger yang menginggah ke blog ku ini eheh :) 
kali mau share sama korang pasal produk apple yang terhangat di pasaran sekarang nih

::IPAD 2::

Best tentang ipad :
- lebih nipis dari iphone4
-mempunyai skrin yang beresolusi tinggi
-processor dan graphic card yang superb!
-ada tambahan seperti facetime, photobooth dan kamera depan belakang
-hayat bateri yang tahan lama lebih dari 10jam


Benda ni memang menjadi kegilaan sekarang nih
even bos aku dua orang pun dah beli ipad1 eheh
mungkinkah mereka akan membeli ipad2 yang akan dijual di Malaysia nanti?
eheh ya lah dengan fungsi yang lebih hebat, rupa bentuk yang lebih menarik, lebih nipis 
fuh sapa lah tidak tergoda
kalau di Jepun orang ramai sanggup beratur panjang hanya untuk memiliki ipad nih
hurm kalau dekat kota kinabalu nih pun ipad2 dah ada dekat kedai handphone di Likas square tapi tu pun tinggal yang 64gb berharga rm2799! 
ipad 2 16gb dan 32gb dah habis
wah laku sungguh produk apple nih yer boleh celen dengan pisang panas hehe
aku memang minat dengan ipad 2 nih 
memang berniat mau beli pun
sebab nak ber "facetime" dengan family dekat labuan
senang dorang mau tengok Izz 
tapi tu lah aku sudah survay di likas tuh 
hanya ipad 2 64gb saja
tak berbaloi rasanya 

::IPHONE 4::



Best tentang iphone :
-Lebih laju dan canggih dari iphone 3gs 
-ada fungsi video call Face time hihi
-multitasking means bolehlah buka banyak-banyak apps dalam satu masa tanpa ganggu bateri dan prestasi iphone fuhh
-Kualiti gambar sangatlah cantik
-Boleh rakam video dan terus edit dalam iphone4 tuh sendiri wah macam bawa handy cam terus edit guna adobe lah
-skrin yang beresolusi tinggi cantik gila skrin dia weh
-Bentuk yang lebih nipis dan lebih ringan

whoahhh iphone4 nih memang idaman ku semenjak handphone ku neh bengong2 
sebelum nih nda pula pernah tergila2 kan iphone nih 
ya la sungguh tidak suka touch touch screen nih
tapi tengok kualiti gambar dia yang superb fulamak
terus minat eheh
lagipun boleh facetime kan 
tapi tuh la asal pegi kedai digi atau maxis
iphone4 16gb suma dah habes
walla memang laku gila la benda ni
berhantu wa cakap lu
kalau beli yang 64gb tuh macam membazir lah pulak
bukan nya pakai banyak sangat pun
sedangkan pendrive ku yang 32gb tuh pun belum penuh2 lagik
ini kan pula 64gb
27 jam bergambar jer la keja
dah la tuh beza dalam rm500 ngan 16gb
fikir punya fikir lagi membazir kena bayar serendah rm50 lebih sebulan 
tuh kalau digi la
kontrak selama 2 tahun plak tuh
malas la pulak 

::Ipod touch 4::



Best tentang ipod touch 4 :

-Semua sama dengan iphone4 cuma tidak boleh call dan sms
-Mungkin kualiti gambar ada kureng sket la dari iphone tapi still masi cantik n mabelesss 

Ku lihat design dan fungsi lebih kurang saja dengan iphone 4 dan ipad2. harga pun boleh tahan jugak. 
kalau 8gb dalam RM800 lebih
kalau 32gb dalam RM1k lebih
wah berbaloi-baloi kalau memilikinya
semua pon ada kat ipod touch ni
facetime, games, browsing, macam-macam la
haa ni kalau di kedai cari yang 8gb memang habis punya ehehe
kalau 32gb ada lagi la hehe 
dan ia menjadi kepunyaan ku sekarang ini 

...

oh ipod touch 4 ku
sangat berbaloi-baloi memilikimu

5 sebab kenapa aku membeli ipod touch 4 :

1. ingin berfacetime dengan family di labuan
2. fungsi yang lebih kurang dengan iphone4 dengan harga yang murah
3. handphone ku masih ok so call dan sms guna tuh aja
4. mau gadget yang boleh menemaniku semasa mengepam tengah2 malam hehe
5. ada bonus dalam simpanan asb ku alhamdulillah :)

12 orang jalan-jalan di blog:

aleen aiden said...

wuu sangat jeles dgn mereka2 yg pakai ipad mahupon ifon nih.alin xmampu lagi.hu3

hanazku said...

Tug pun guna duit bonus hehe syukur lah dpt gak

Sailly said...

apple iphone4 xblh buat face time ke phone lain ke kecuali iPhone to iPhone saje blh?sy ad iphone4 tp sy xtaw mcm mn nk 3G ngn my family..family sy xguna iPhone just guna phone biasa je yg ad 3G tu..!

hanazku said...

yup sailly, facetime hanya boleh guna iphone4, ipod n ipad erm kalau guna mac punya notebook pun ble kot tapi kena beli apps facetime tuh kat apps store. tu la strategi marketing apple nih ehehe suruh orang byk2 beli produk dia

Anonymous said...

berbaloi x beli ipod touch 32gb? sye n install lagu n game bnyk2 :)

hanazku said...

hye cik/encik anon. memang berbaloi kalau setakat nak letak lagu dan game bagai. sangat best. main game sambil dengar lagu dan tangkap gambar pun bleh ngeee~~~

Liling said...

if me,i will chose to buy ipad 2 haha. =)

norhanas said...

liling, la ni dah ada samsung note. lagi syok browsing. hehe tapi ipad2 pun besh gak.

Anonymous said...

Apple vs samsung-Apple la in the best!!!!!

Anonymous said...

Apple vs samsung-Apple la in the best!!!!!

Anonymous said...

Apple vs samsung-Apple la in the best!!!!!

Anonymous said...

Plz help me iPhone4 tadi nk tkar no ID pastu xleh on pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...