Friday, October 07, 2011

Breakfast Meal Project with baby Izz


Toast Bread with love



Ini lah projek untuk sarapan baby Izz esok
Memandangkan baby suda ada gigi 4 batang. boleh lah start bagi makanan-makanan
yang ada tekstur.
so baby boleh lah explore kebolehan baru
terujanya
(mak dia pula yang teruja)

bentuk dia tuh yang mengancam tuh
boleh buat bentuk-bentuk yang pelbagai menggunakan
food cutter
boleh google
banyak jual kat online nih

kalau dekat kedai erm 
tidak pernah pula nampak

so untuk menyediakan menu sebegini
bahan-bahan yang diperlukan ialah :
1. Beberapa keping roti 
terpulang lah mau roti putih atau roti gandum
2. food cutter untuk jadikan bentuk roti yang cukup cute ehehe
3. Oven untuk membakar roti

Cadangan :
maybe boleh tambah sikit rasa manis
macam
kurma jem
(rebus kurma then blend sket jadi macam jem)

baru ada rasa
baby pun suka 
ehehe
so mommies jom try menu ni 
terangkat!!!

4 orang jalan-jalan di blog:

Yana Kama said...

bukan takat baby yang teruja tengok bentuk2 tu,saya pon teruja jugak tengok..comel!

hanazku said...

tu la pasal. nak beli food cutter byk2 n comel2 ehehe

budak penjara said...

org dewasa xleh mkn er??hehe

Nurul Aima Hj Kaim said...

ni dengan muminya mkn bh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...