Thursday, June 03, 2010

Pengalaman "PIKNIK" di Labuan my h.O.M.e

Salam all...

ok kali ni nak cita pasal aritu masa piknik kat labuan
best giler
piknik bukan sebarang piknik tau
nak gi tempat piknik siap naik perahu lagi wah wah kemain piknik eheh
dah la perahu babah a.k.a ayah ku (bagi yang tidak tahu panggilan babah) tu cat warna TV3
ala-ala perahu nasional gitu ehehe
nasip tak bawa video camera kalau tak memang confirm

so nak cita la ni tempat piknik best
ada pohon rimbun then ada kayu2 suma tempat duduk2 tempat bakar2 ikan dan ayam
pastu kaum2 bapa sampai2 jer terus pegi mancing gi
yer la piknik bukan piknik la namanya kan kalau tak ada benda nak di makan ehehe
lama jugak tau dorang mancing
kitorang kaum2 pompuan buat la apa yang patut yer
potong2 buah ker susun2 gelas ker
makan2 kek ker
hahahaah
makan ajer keje nyer


tapi memang best la piknik aritu
tengah2 tunggu dorang mancing tu
kitorang sebenarnya ada bawa ikan dari rumah yang siap disiang
tinggal nak bagi rempah ajer ehehe
rempah tu pulak makcik yang buat
fuhhh memang superb terangkat dan diangkat hahahaha
memang sedap hubby pun puji sangat rempah untuk salai ikan tu
tapi tak heran la makcik saya tu memang orang catering
biasa ngan benda2 macam nih
kitorang memang biasa dah ngan masakan2 sedap
cewahhh punya la hampehhhhhhhhh hihi
thank you ngah Hajah =)
memang sedap gilosssss


ok then hubby saya n sedara2 yang lain mula la membakar dan membakar hingga la terbakar ehehe
then dah ok semua tempat salai telah pun dibina
mula la menyalai ikan kat atas tuh
ehehe hurm problem lagi
tak der penyepit rupanya huh haru jugak ni tak der penyepit
lantas makcik saya yang terer masak tu menebas apa yang patut di sekeliling hutan tu
potong sana potong sini
hiris sana hiris sini
last sekali bengkok kan kat tengah2 tu
taraaaaaaa terhasillah penyepit yang unik lagi kreatif
yang mungkin boleh dijual di pasar tani labuan hahahahaha


ala sori la tak der gambar pla nak tunjuk berapa kreatifnya makcik ku ini eheh
kaum2 bapa ni mana la
ntah dapat ntah tidak
then tak lama satu pakcik ni dah balik dah wah dapat satu ekor sotong besar pula tu
memang best la dapat makan sotong fresh2
sedap , hitam dan manis ehehe
habis semua hitam gigi hahaahahahh
macam EMO pun ada jugak
dah macam my chemical romance rupa gigi
termasuk la makcik2 ehehe
lawak gilossss

hurm pastu kaum bapa2 yang satu perahu lagi sudah sampai
termasuk babah aku la tu ehehe
yeyeyeye dapat lagi ikan
alhamdulillah
rezeki rezeki rezeki
kitorang pun terus salai dan makan nyam nyam nyamm

ok selepas sesi makan salai makan dan makan lagi
terus kitorang pun meneruskan aktiviti mandi manda di pantai yang indah hahaha
ni part yang best ni
lama giloss nda mandi di pantai ni
mandi di swimming pool lain la cita kan hahahahah
erm semangat gila neh mandi
mau belajar berenang la kononnya ehehe
sekali masuk ja dalam air mau buat aksi kuak lentang la kupu2 la
hubby jerit "ada balung!" (obor-obor yer)
dia dengan sepantas kilat pergi ker tebing
aku yang sebelah dia ni terkejut gila
terus kejar tapi dalam aksi slow motion
gilooo weh dalam air mana ble laju lari hahahaha
huh penat ni lari then baru la sampai di tebing pantai
tgk kaki hubby penuh ngan pasir
time tu tak nampak lagi merah2 bekas balung tu
aku pun dengan semangat menolong hubby letak pasir la apa la
then terus teringat kawan sedara yang ada ikut sekali piknik tu rekemen kan satu daun tu
daun balung ke apa ntah nama dia tu
terus ambik daun tu sapu kat kaki dia hahaha dengan penuh konfiden nyer
sekali dia datang. "eh salah tu bukan daun dia, kat batang dia tu"
hahahahahha silap rupanya
pk kat daun gaya dah la macam bobohizan hahahaha
erm sian hubby dah la dia masa kecik dulu pernah kena balung api
lagi dasyat
mungkin dia darah dia ni ada penarik kot kat balung2 di pantai sabah ni cewahhhh
sampai macam tu sekali
hurm lepas kejadian tu rasa macam takut pla nak mandi laut lepas tu
yer la semua makcik n pakcik yang mandi pun cakap banyak sangat balung
yang dorang tangkap pun dah dalam 10 ekor
huh bayangkan ...

tak tak apa la esoknya kitorang planning mau mandi di swimming pool manikar labuan
haaa yang tu gerenti tak ada balung tu
senang sket mau belajar berenang kan kan kan

anywayyy~~
pengalaman piknik baru2 ni memang best
dah la time2 pregnant ni
naik perahu pla tu
hehehe nasip tak mabuk laut
baby pun ikut happy kan baby baby baby
hubby pun dah ok bekas sengatan balung tu
merah2 dia dah kurang dah ehehe

syukur...

1 orang jalan-jalan di blog:

NADHIRA said...

ira: apsal la panjang sgt.. dah la panjang.. slank KL plak tuh.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...